Uitslagen.nl
Evenement
Naam13E STOOMTRAMLOOP MEDEMBLIK - HOORNProvincie Noord-Holland
DatumZondag 26 juni 2016
LocatieDam 2, Treinstation, Medemblik
ProgrammaHalve Marathon
Het unieke aan deze loop is het gebruik van de stoomtram voor het vervoer van de atleten en hun supporters. De lopers zullen met de stoomtram richting Medemblik (21,1 km) gebracht worden, waar de start zal plaatsvinden. Het parcours van deze loop, loopt voor een groot gedeelte gelijk aan dat van de route van de Stoomtram.

Het parcours bestaat uit verharde wegen, welke globaal de route van de stoomtram volgt. De start vindt plaats nabij station Medemblik. Het parcours voert de lopers door/langs Opperdoes, Twisk, Midwoud, Benningbroek, Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk. De finish is op de atletiekbaan van AV Hollandia aan de Blauwe Berg in Hoorn.

In 2016 wordt de Stoomtramloop voor de dertiende keer gelopen.

start van de 13e Stoomtramloop:

Halve marathon 11:10 uur in Medemblik, Dam 2 (vlak bij het station van de stoomtram).

Kwart Marathon
Dit jaar is er weer een kortere afstand. De Kwart Marathon (10.550 meter) met start en finish op de atletiekbaan van av Hollandia aan de Blauwe Berg te Hoorn. Bij de voor inschrijving krijg je twee euro korting (atletiekunie leden drie euro). De nainschrijving start 26 juni om 10.00 uur bij av Hollandia en de Start is om 11.30 uur.


Wandeltocht

Deelnemer aan de Stoomtramwandeltocht wandelen de route van de hardloopwedstrijd in tegenovergestelde richting. De start is bij het stoomtramstation in Hoorn en het eindigt bij het stoomtramstation in Medemblik (afstand 21,5 km). Desgewenst kan ook gestopt worden bij het stoomtramstation in Opperdoes (afstand 16,3 km), Twisk (afstand 15 km), Wognum (afstand 5 km).
Onderweg kan er een consumptie genuttigd worden bij Eetcafé Halfweg in Midwoud. Na aankomst in Medemblik kan je het centrum aandoen en vanaf het stoomtramstation met de stoomtram terug naar Hoorn. Wandelaars kunnen tussen 8:00 en 10:10 starten vanaf het stoomtramstation in Hoorn.
Internethttp://www.stoomtramloop.nl
E-mailinfo@stoomtramloop.nl
 
Inschrijven voor dit evenement
Google kalender | Apple kalender | Outlook agenda
 
Exacte finishlocatie (aangegeven door de organisatie)
 
Bereikbaarheid
 Per auto
Routebeschrijving
 Per trein
Dichtsbijgelegen station: Hoorn (0,9 km vanaf finishlocatie)

Uitslagen.nl is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden van gegevens