Uitslagen.nl
Evenement
Naam10E STOOMTRAMLOOP MEDEMBLIK - HOORNProvincie Noord-Holland
DatumZondag 23 juni 2013
LocatieMedemblik - Hoorn, Medemblik
ProgrammaHet unieke aan deze loop is het gebruik van de stoomtram voor het vervoer van de atleten en hun supporters. De lopers zullen met de stoomtram richting Medemblik (21,1 km) of Wognum (4,7 of 9,5 km) gebracht worden, waar de start zal plaatsvinden. Het parcours van deze loop, loopt voor een groot gedeelte gelijk aan dat van de route van de Stoomtram.

Het parcours bestaat uit verharde wegen, welke globaal de route van de stoomtram volgt. De start vindt plaats nabij station Medemblik. Het parcours voert de lopers door/langs Opperdoes, Twisk, Midwoud, Benningbroek, Nibbixwoud, Wognum en Zwaagdijk. De finish is op de atletiekbaan van AV Hollandia aan de Blauwe Berg in Hoorn.

In 2013 wordt de Stoomtramloop voor de tiende keer gelopen. Daarom dit jaar een feestelijke editie.

start van de 10e Stoomtramloop:

Halve marathon 12:10 uur in Medemblik, Nieuwstraat (vlak bij het station van de stoomtram).
4,7 km en 9,5 km 12:10 uur vanaf het station van de stoomtram Wognum/Nibixwoud

Nieuw dit jaar de jeugdloop:
1 EM (1609 meter) 12:10 uur. Start en finsh atletiekbaan Hollandia aan de Blauwe Berg 2 in Hoorn. Er zijn drie categorie├źn bij de jongens en meisjes. Categorie I: geboren in 2004 en later(PB, PC, PMINI). Categorie II: geboren in 2001, 2002 en 2003 (PA1, PA2, JD1). Categorie III: geboren in 1998, 1999 en 2000 (JD2, JC1, JC2). Voor de eerste drie jongens en meisjes in iedere categorie is er een prijs.

Deelnemer aan de Stoomtramwandeltocht wandelen de route van de hardloopwedstrijd in tegenovergestelde richting. De start is bij het stoomtramstation in Hoorn en het eindigt bij het stoomtramstation in Medemblik (afstand 21,5 km). Desgewenst kan ook gestopt worden bij het stoomtramstation in Opperdoes (afstand 16,3 km), Twisk (afstand 15 km), Wognum (afstand 5 km).
Vanaf het stoomtramstation wordt je met de stoomtram weer terug naar Hoorn gebracht. Wandelaars kunnen tussen 8:30 en 11:00 starten vanaf het stoomtramstation
Internethttp://www.stoomtramloop.nl
E-mailinfo@stoomtramloop.nl
 
Inschrijven voor dit evenement
Google kalender | Apple kalender | Outlook agenda
 
Exacte finishlocatie (aangegeven door de organisatie)
 
Bereikbaarheid
 Per auto
Routebeschrijving
 Per trein
Dichtsbijgelegen station: Hoorn (0,9 km vanaf finishlocatie)

Uitslagen.nl is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden van gegevens